Політика
2 квітня 2018
Холодницький прокоментував заяви про його звільнення і виклики на допит
Холодницький також додав, що нічого не знає про нібито запланований допит в ГПУ.
news-image

Керівник САП оголосив, що не братиме участі у засіданні кваліфікаційної комісії прокурорів, яка запланована на понеділок, 2 квітня.

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що ажіотаж навколо його виклику на допит в Генеральну прокуратуру і висловлювання щодо звільнення є цілеспрямованою політичною акцією. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Тиждень.

Зазначається, що керівник САП не братиме участі у засіданні кваліфікаційної комісії прокурорів, яка запланована на понеділок, 2 квітня.

Крім того, Холодницький також додав, що нічого не знає про нібито запланований допит в ГПУ.

Нагадаємо, 2 квітня Контрольно-дисциплінарна комісія прокурорів порушилапровадження щодо глави Спеціалізованої антикорупційної прокурори Назара Холодницького. Згідно з повідомленням, на розгляд скарги є 2 місяці, хоча висновок надати можуть і раніше.

Як повідомлялося, 30 березня генеральний прокурор України Юрій Луценко попросив Квалифікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання зняття Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Водночас директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що правоохоронці передали до Генпрокуратури матеріали для оцінки щодо достатності доказів для повідомлення про підозру керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Натомість керівник САП наголосив, що "не тримається за крісло" і не збирається тікати. Крім того, Холодницький повідомив, що його викликали на допит до ГПУ 3 квітня. 

Раніше стало відомо, що працівники Національного антикорупційного бюро України декілька тижнів прослуховували кабінет глави Спеціалізованої антикорупційною прокуратури Назара Холодницького. Глава НАБУ Артем Ситник підтвердив, що Бюро співпрацює з Генпрокуратурою у справі проти Холодницького.