Події
3 квітня 2018
Активіста Євромайдану затримали через підозру у причетності до вбивства «беркутівців»
Сьогодні було затримано учасника Революції гідності Івана Бубенчика.
news-image

Затримано та вручено підозру учаснику Революції гідності Івану Бубенчику, який підозрюється у причетності до вбивства співробітників спецпідрозділу МВС “Беркут” на Майдані. Відповідна інформація була поширена сьогодні в соцмережах і її підтвердив виданню УНІАН керівник Департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк, передає «Є!»

Зокрема, у Facebook повідомляється, що сьогодні було затримано “майданівця” Івана Бубенчика, якого підозрюють у причетності до вбивства “беркутівців” на Майдані.

Раніше Бубенчик проходив як свідок у справі про розстріл “беркутівців”, але сьогодні йому було оголошено про підозру, і сьогодні ж у Печерському райсуді Києва (на вулиці Хрещатик) йому обиратимуть запобіжний захід.

Горбатюк підтвердив цю інформацію.

Нагадаємо, що кримінальне провадження щодо загибелі “беркутівців” та інших правоохоронців під час Революції гідності розслідується ще з 2014 року, і у минулому році в Департаменті спецрозслідувань стверджували, що мають певні напрацювання щодо підозрюваних у даній справі. Проте до сьогодні підозр нікому не оголошували.

Також нагадаємо, що після втечі екс-президента Віктора Януковича 21 лютого 2014 року Верховна Рада прийняла закон, яким заборонено переслідування учасників Революції Гідності.

Читайте також: Тимошенко задекларувала орендований будинок та прикраси