Суспільство
4 квітня 2018
Якби на Сході люди слухали Квітку Цісик, то війни не було б, – родичка співачки
4 квітня, у Львові розпочався масштабний проект «Дякую тобі, Квітко» з відзначення 65-річчя з дня народження Квітки Цісик.
news-image

Сьогодні, 4 квітня, у Львові розпочався масштабний проект «Дякую тобі, Квітко» з відзначення 65-річчя з дня народження Квітки Цісик.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK, пише «Є!».

З нагоди свята, над львівської Ратушею з’явився великий банер із зображенням Квітки Цісик. Такі ж банери, але менші, будуть розміщенні по всьому Львову.

Ініціатором проекту є українська співачка Оксана Муха. У квітні-травні вона дасть у містах Західної України близько двох десятків концертів «KVITKA: Два кольори». Концерти у Львові відбудуться 28 та 30 квітня.

«Для мене цей проект – це можливість максимально людям нагадати про Квітку, хто не чув її, запропонувати послухати. 20 років її вже немає, але з кожним новим слухачем Квітка наче оживає, її пісня допомагає людям», – відзначила Оксана Муха.

Загалом, понад 10 тис. слухачів мають відвідати концерти, які представлятиме Оксана Муха спільно з академічним симфонічним оркестром Львівської філармонії.

Також, з нагоди дня народження відомої та популярної американської співачки з українським корінням, біля львівської міської ради провели флешмоб. Оксана Муха разом із пластунами виконала безсмертний співанку «При ватрі», яку, будучи пластункою, часто співала Квітка Цісик.

За словами Марти Качмар, яка із родини Квітки Цісик, творчість Цісик є великим культурним надбанням нашої нації.

«Я думаю, якщо б на Сході всі ці роки слухали такі пісні, які співала Квітка, коли б було більше таких виконавців, то б чотири роки тому – люди Донбасу та Криму не дозволили статися тому, що сталося. Музика Квітки – це завжди пробудження гордості та патріотизму за ту красу, яку має українська культура. Не дарма ж за часів СРСР Квітку Цісик забороняли слухали. Хоча вона не співала нічого такого провокативного, та вона робила це так щиро, із такою безмежною любов’ю до рідної землі, що її боялися, бо зброя її сильніша за дула автоматів», – розповіла Марта Качмар.

Нагадаємо, 29 березня, виповнилося 20 років, як відійшла у засвіти американська співачка українського походження Квітка Цісик, пісні якої продовжують зігрівати серця та душі українців у всьому світі.

Читайте також:Під яким номером співатиме Україна на Євробаченні: порядок виступів усіх учасників

Читайте також:Марія Яремчук переспівала хіт свого батька (відео)