Політика
10 лютого 2015
Геращенко очікує від Шокіна нових підходів до кадрової політики
Слід здійснювати ретельний контроль справ проти евромайданівів
news-image

Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, депутат Верховної Ради від фракції "Блок Петра Порошенко" Ірина Геращенко очікує від нового генерального прокурора Віктора Шокіна дій, які дозволять зламати діючу прокурорську систему, і нових підходів до кадрової політики.

Про це вона сказала в ефірі телекомпанії "5 канал", передає Є! Єдність.інфо

"Для мене дуже важливі очікування. Я очікую, що він зможе зламати систему, привести нові підходи до кадрової політики", - сказала вона.

Також, за її словами, слід здійснювати ретельний контроль справ проти евромайданівів. Говорячи про неперсональному голосування депутатів за нового генпрокурора, Геращенко підкреслила необхідність посилення відповідальності за це.

Читайте також: Віктор Шокін - новий генпрокурор України

Зокрема, вона вважає, що регламентний комітет Ради повинен, наприклад, на місяць позбавляти депутата права відвідувати засідання Ради в разі неперсонального голосування. Як повідомляло агентство, Рада схвалила призначення генпрокурором Шокіна. Після голосування кілька депутатів заявили про факти неперсонального голосування окремими парламентаріями.