Суспільство
5 квітня 2018
Найпростіший рецепт сирної паски, яка готується за півгодини
Її не треба пекти, — борошно тут зайве, — та і на все про все ви витратите з півгодини часу.
news-image

Якщо немає часу пекти паску до Великодня, та і з тістом подружитися не вдається, завжди є вихід.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Наприклад, приготувати сирну паску з маком, бананом, курагою та горіхами. Її не треба пекти, — борошно тут зайве, — та і на все про все ви витратите з півгодини часу. Відмічайте час, починаємо готувати!

Для приготування нам знадобляться:

800 грамів сиру;
100 грамів білого шоколаду;
20 грамів вершкового масла;
жменя горіхів (у мене був мигдаль, але можна брати будь-які);
жменя кураги;
1 банан;
3 столові ложки маку;
3 столові ложки молока або вершків;
цукор за смаком. 

Сир для паски краще взяти домашній і некислий, адже від нього залежатиме смак нашої "лінивої" паски. Його треба покласти у глибоку миску, додати до сиру нарізаний банан, а потім — розтоплені у мікрохвильовці чи на водяній бані білий шоколад з маслом та збити все блендером.

Хвилин на 15 отриману суміш треба відправити до холодильника. За цей час готуємо мак. Насипте у невелику мисочку мак, додайте столову ложку цукру (можна і без нього) і три столові ложки молока  або вершків. Хвилин за 10 маса має набрякнути.

Невеличкий лайфхак: якщо ваш мак трохи зіпрів та став гірким, врятувати його можна, заливши крутим окропом та проваривши 2-3 хвилини на повільному вогні, постійно помішуючи. Вже після цього злити зайву воду і додати молоко/вершки та цукор.

Охолоджену сирну масу витягніть з холодильника, додайте до неї мак, нарізану курагу та горіхи. Все це ретельно перемішайте і додайте цукор чи пудру, якщо любите дуже солодке. 

Після цього форму для паски треба заслати змоченою у холодній воді марлею. З її допомогою паску буде легше витягти з форми та не зіпсувати її вигляд. На марлю щільно викладіть сиркову масу, накрийте плівкою та поставте на ніч до холодильника. 

Вранці прокидаємося, обережно витягаємо паску з форми, прикрашаємо, насолоджуємося.

 

Читайте також: Навколо традицій: як святкують Великдень у різних регіонах України
Читайте також: Навколо традицій: як святкують Великдень у різних регіонах України