Світ
6 квітня 2018
Екс-президента Південної Кореї засудили до 24 років ув'язнення
Під час винесення вироку суддя заявив, що екс-президент зловживала владою, що була дана їй громадянами.
news-image
Суд Південної Кореї визнав винною в корупції і зловживанні владою колишнього президента країни Пак Кин Хе.
 
Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Під час винесення вироку суддя заявив, що екс-президент зловживала владою, що була дана їй громадянами. Додав, що жорстке покарання — попередження майбутнім лідерам країни.

Прокурори просили для неї 30 років ув'язнення.

Політичний скандал навколо колишнього лідера країни виник у жовтні 2016 року, коли з'явилась інформація про вплив на неї з боку близької подруги й сірого кардинала південнокорейської політики Чхве Сун Сіль. Розслідування показало, що впродовж кількох років Чхве Сун Сіль була фактично безпосереднім учасником державного управління й втручалась у хід прийняття політичних рішень на вищому рівні. Окрім того, подруга екс-президента тиснула на ряд компаній з метою перерахування ними десятків мільйонів доларів у підконтрольні їй фонди.

Як зазначається, Пан Кин Хе була задіяна в корупційні схеми подруги, принаймні, напевно знала про них. У квітні 2017 року президент була відсторонена від посади.

Нагадаємо, 13 лютого Чхве Сун Сіль була засуджена до 20 років ув'язнення за корупційні злочини, в тому числі хабарництво й зловживання посадовими повноваженнями. Окрім того, подруга й радниця президента змушена буде виплатити штраф у розмірі 16,6 мільйонів доларів.

До слова, Пан Кин Хе - третій південнокорейський лідер, який постав перед судом через корупцію.

Читайте також:Солдат, який застрелився у Миколаєві, зняв самогубство на відео