Події
6 квітня 2018
Геращенко закликала українського активіста Балуха припинити голодування
Перший заступник глави ВР запевнила, що Україна готова передати 23 росіян задля звільнення українських політв'язнів Кремля.
news-image

Водночас перший заступник глави ВР запевнила, що Україна готова передати 23 росіян задля звільнення українських політв'язнів Кремля. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко в п'ятницю, 6 квітня, закликала незаконно ув'язненого в окупованому Криму українця Володимира Балуха припинити голодування. Про це вона заявила під час засідання Верховної Ради.

"Дозвольте звернутися з проханням до нього (Володимира Балуха – Ред.) від усіх нас з проханням – можливо, зупинити голодування, тому що він дійсно потрібен і своїй родині, і Україні, подякувати йому за проукраїнську мужню позицію", – наголосила Геращенко.

Водночас вона запевнила, що українська влада готова передати 23 росіян, які здійснили злочини проти України і знаходяться в тюрмах, задля звільнення українських політв'язнів Кремля.

"І безумовно, серед тих людей, звільнення яких ми вимагаємо, є і Володимир Балух, так само як інші українці та кримські татари", – додала перший заступник глави ВР.

Нагадаємо, напередодні Адвокат Ольга Дінзе повідомила про погіршення стану здоров'я незаконно засудженого в окупованому Криму українського активіста Володимира Балуха. 

Як повідомлялося, 19 березня в окупованому Криму засуджений український активіст Володимир Балух оголосив безстрокове голодування. Згодом його перевели з одиночної камери в іншу, де він перебуває під постійним відеоспостереженням.

14 березня в окупованому Криму так званий Верховний суд змінив вирок  Балуху. Суддя виключив з обвинувального акту пункт про придбання боєприпасів, у зв'язку з цим вирок змінили до трьох років та п'яти місяців позбавлення волі в колонії-поселенні.

16 січня в окупованому Криму  Балуха засудили на 3 роки 7 місяців колонії-поселення та оштрафували на 10 тисяч рублів.

Читайте також:Українського активіста в Криму побив російський конвой