Події
6 квітня 2018
У Єрусалимі сотні українців пройшли дорогою Скорботи з молитвою про мир (фото)
Хресна хода рушила з Гефсиманії – місця, де Господь у молитві провів останні часи перед арештом і Голгофою.
news-image

У Єрусалимі віруючі Української Православної Церкви пройшли Дорогою Скорботи велелюдним Хресним ходом з молитвою про мир. Як повідомляє Центр інформації УПЦ, хресну ходу «Дорогою Господа з молитвою за Україну» цьогоріч очолювала унікальна ікона "Собор новомучеників української землі", а першими йшли парафіяни захоплених храмів УПЦ, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Увечері Великого Четверга, коли в усіх православних храмах звершується читання 12 Євангелій Святих Страстей Господніх, сотні віруючих Української Православної Церкви, які прибули до Єрусалима, пройшли останнім шляхом Спасителя. 

«Хресна хода рушила з Гефсиманії – місця, де Господь у молитві провів останні часи перед арештом і Голгофою. Святий Євангеліст Лука згадує, що під час моління Христа у Гефсиманському саду явився йому ангел з небес і зміцнив Його.

Потребує зміцнення у вірі і наш український православний народ», - розповів керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич). Хресна хода українських вірян вночі увійшла в Левові ворота старого міста і рушила до храму Гробу Господнього.

«Святі отці Церкви вчать, що Господь особливо прихиляється на милість нічним молитвам. Віримо, що щирі молитви людей, які приїхали молитися до Єрусалиму не тільки за себе, а і взяли на себе молитви за всю нашу багатостраждальну Україну, будуть почуті», - зазначив митрополит.

 Віряни виступили з ініціативою створити ікону із зображенням Собору новомучеників землі Української, пояснив владика Антоній. 

«Сто років тому митрополит Володимир Богоявленський став першим єпископом, якого було вбито богоборчою владою - його зображено у центрі ікони. Ця ікона написана народними іконописцями, які зобразили новомучеників і сповідників Української Православної Церкви, що представляють різні регіони України. Життям і своєю смертю вони засвідчили любов до Бога і приналежність православній вірі», - розповів керуючий справами УПЦ.

Українці пройшли останнім земним шляхом Христа з молитвою про відновлення спокою на нашій землі. 

«Священномученик Володимир веде Хресною ходою усіх новомучеників і сповідників, які зображенні на цій іконі. Відбувається соборна молитва нас і тих, хто вже на Небі, де вони моляться перед престолом Божим за нашу батьківщину. Віримо, що цією соборною молитвою Господь зміцнить наш народ у Православ’ї, щоб глибока віра стала запорукою відновлення миру у серці кожної людини», - сказав митрополит Антоній.

Паломники вірять, що молитва за мир у Святому Граді буде почута Господом, настане довгожданий спокій та єдність, а в серцях українців запанує братерська любов до ближнього.


Читайте також: Де можна буде посвятити паску та відвідати всеношну у Києві: розклад богослужінь