Події
7 квітня 2018
Аеропорт «Бориспіль» знесе один із терміналів
Концепція знаходиться на розгляді Кабінету міністрів України.
news-image

Гендиректор Аеропорту "Бориспіль" заявив, що відповідно до Концепції розвитку аеропорту до 2045 року передбачає знесення терміналу "В", який сьогодні простоює. А на терміналах B і D буде створено один мега-термінал.

Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Так склалося, що цей термінал сприймається в експертному суспільстві, як якась священна корова і символ Борисполя. Але він сьогодні для нас, як валіза без ручки. Знести його ніби як шкода, а функціонально використовувати в найближчі роки важко, – зазначив Рябикин.
"Тому концепція розвитку аеропорту до 2045 року передбачає будівництво другої черги нового терміналу на місці терміналу В. Швидше за все, до 2030 року стане питання про його знесення", – додав він.

Концепція знаходиться на розгляді Кабінету міністрів України. За словами Рябікіна основна її ідея полягає в тому, що на території, де сьогодні розташовані термінали B і D, буде створено один мега-термінал. Там буде реалізована двостороння галерея і дві злітно-посадочні смуги.

А термінал D з часом стане Point-to-Рoint - терміналом, який також сконцентрує під своїм дахом лоукост і чартерні перевезення.

Читайте також: Ми зможемо кожного року будувати п'ять якісних летовищ у державі - Омелян