Суспільство
8 квітня 2018
Колишній президент Бразилії да Сілва здався поліції
Прибічники да Сілви намагалися перешкодити йому виїхати.
news-image
Увечері 7 квітня у Бразилії екс-президент країни Луїз Інасіу Лула да Сілва, якого визнали винним у корупції, здався поліції. Про це повідомляє бразильська газета Folha de Sao Paolo, передає «Є!»

Да Сілва ховався разом зі своїми прибічниками у приміщенні профспілки металургів, розташованому поряд із Сан-Паулу. Увечері в суботу він пішки вийшов із будівлі і добровільно сів у машину федеральної поліції.

Газета зазначає, що екс-президенту вдалося здатися поліції з другої спроби. Незадовго до цього він намагався покинути будівлю профспілки, однак прибічники да Сілви оточили ворота і не дали поліцейській машині виїхати. Президент вийшов із машини і повернувся в будівлю профспілки. Поліція висунула протестувальникам ультиматум, і після переговорів вони дали можливість екс-президентові виїхати.

Екс-президента да Сілву заарештували 4 березня 2016 року за підозрою в отриманні заохочень на будівництво ранчо і пляжного будинку від низки будівельних компаній, діяльність яких у межах операції розслідують правоохоронці. Екс-глава Бразилії заперечував усі обвинувачення.