Події
9 квітня 2018
В Україні цьогоріч розпочнуть капремонти трас Київ-Одеса і Київ-Чоп – Омелян
На капітальний ремонт українських доріг треба щонайменше 2 трильйони гривень.
news-image

Цього року планується розпочати капітальні ремонти трас Київ-Одеса і Київ-Чоп. Як пише "Радіо Свобода", про це повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян. За його словами, наразі триває ремонт на автомагістралях Київ-Одеса і Київ-Чоп, який мають завершити на початку травня.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Якщо мається на увазі ремонт, то ми повинні завершити Київ-Одеса і Київ-Чоп (в найбільш проблемній ділянці через Карпати) на початку травня. Тобто повністю буде відновлена проїздність», – зазначив міністр.

При цьому посадовець уточнив, що йдеться не про капітальний ремонт. 

«Коли ми кажемо про якісний капітальний ремонт, щоб це було на роки, а не на рік, ми розпочнемо роботи в цьому році і вони будуть тривати ще 2-3 роки», – пояснив Омелян.

Він переконує, що за 5 років стабільного фінансування Україна буде мати дороги кращі, ніж у Польщі до її вступу до ЄС. Після цього треба шукати «інструментарій фінансування» для будівництва автобанів, однак це дороге задоволення і для держави, і для інвесторів, вважає Омелян, називаючи цифру у 10 млн євро за один кілометр автобану. За словами міністра, за останні 2 роки в Україні вдалося відремонтувати 3 тис. км доріг, а в цьому році планується відремонтувати більше 4 тис. км автошляхів. У березні керівник «Укравтодору» Славомір Новак повідомив, що на дороги державного значення протягом п’яти років з усіх джерел планують спрямувати близько 300 млрд грн. В ефірі "Радіо Свобода" радник голови «Укравтодору» Олександр Кава повідомив, що за минулий, 2017, рік були відремонтовані 2100 кілометрів доріг із загальної мережі в 170 тисяч кілометрів. За його словами, на капітальний ремонт українських доріг треба щонайменше 2 трильйони гривень.

Читайте також: У Києві встановили вже 6 тисяч камер, які стежать за дорогами
Читайте також: На Київщині люди змушені перебігати дорогу, щоб не ходити занедбаним переходом