Україна
10 квітня 2018
Кабмін перегляне ціну на газ всередині країни
Раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спрогнозувало, що до 2021 року тарифи на житлово-комунальні тарифи в Україні будуть рости щорічно на 10 - 22%.
news-image

Уряд України опрацьовує формулу ціни на газ всередині країни, яка "враховувала б поточну економічну ситуацію і глибокий соціальний аспект", пише «Є!» з посиланням на РБК.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє прес-служба Кабміну. 

"Цього опалювального сезону ціни не підвищувалися. ... Але на майбутні періоди ми маємо знайти формулу, яка буде запобігати необ’єктивним цінам всередині країни. Я наголошую на тому, що треба дивитися на соціальний аспект, соціальний фактор, який може вплинути на погіршення якості життя громадян", - сказав глава уряду.

Нагадаємо, раніше Міністерство економічного розвитку і торгівлі України спрогнозувало, що до 2021 року тарифи на житлово-комунальні тарифи в Україні будуть рости щорічно на 10 - 22%.

Зокрема, за прогнозами Мінекономіки, природний газ протягом наступних трьох років подорожчає щорічно на 20%. Наприкінці березня 2018 року в Міжнародному валютному фонді (МВФ) закликали Україну встановити ринкові ціни на газ.

Читайте також:Укрзалізниця хоче підвищити ціни на квитки на 24% за рік