Світ
10 квітня 2018
Найбагатші росіяни за день втратили близько 12 млрд дол. через санкції
Більш за всіх втратив російський олігарх Олег Дерипаска, статки якого скоротилися на 1,3 млрд доларів.
news-image

Сукупний статок 50 найбагатших людей Росії за день скоротився майже на 12 млрд дол. услід за падінням російського фондового ринку через введення нових санкцій США. Про це повідомляє російська служба "Форбс", повідомляє «Є!» з посиланням на 112.

"Загалом російські доларові мільярдери за день втратили понад 12 млрд дол.", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що лідером втрат став олігарх Олег Дерипаска. Його статки на тлі різкого зниження вартості паперів Rusal і En+ Group скоротилися майже на чверть, або на 1,3 млрд дол. Експерти Forbes оцінюють статки Дерипаски в понеділок в 4 млрд доларів, тоді як на момент публікації рейтингу мільярдерів Forbes 2018 року було 6,7 млрд дол.

Раніше повідомлялося, що компанія United Company Rusal російського олігарха Олега Дерипаски, який потрапив під санкції США, розмістила на Гонконгській фондовій біржі повідомлення про те, що компанія може оголосити технічний дефолт. Зазначалося, що є висока ймовірність, що санкції США негативно вплинуть на бізнес компанії та перспективи її розвитку. 

Нагадаємо, 6 квітня США ввели санкції проти 24 російських бізнесменів і чиновників, включених до так званої "Кремлівської доповіді". Відзначається, що нові санкції стосуються можливого втручання Москви у президентські вибори в США в 2016 році.

До санкційного списку потрапили російські бізнесмени та підприємці, чий статок перевищує 1 млрд дол. Зокрема, нові санкції введено проти бізнесменів Олега Дерипаски, Ігоря Ротенберга, Сулеймана Керімова і Кирила Шамалова. Також у списку санкцій опинилися голова російського "Газпрому" Олексій Міллер, секретар Ради безпеки Микола Патрушев і голова "Роскомнадзора" Олександр Жаров.

Читайте також:США розширили список санкцій проти терористів особливої категорії