Суспільство
10 квітня 2018
Українці в першому кварталі купили десять Maserati і 11 Bentley
За перші три місяці року українці витратили на нові автомобілі понад півмільярда доларів.
news-image

У першому кварталі 2018 року громадяни України купили 11 автомобілів Bentley, 10 Maserati і по одному - Rolls Royce і Aston Martin. Про це повідомляють аналітики сайту з продажу автомобілів RST.ua, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Всього в перші три місяці року в Україні зареєстрували 19 тисяч нових автомобілів на суму понад півмільярда доларів США.  

Майже половина суми покупок припала на столицю - в Києві на сім тисяч автомобілів витратили понад 250 мільйонів доларів.

Найменше купували нових авто на Буковині: там на 150 автомобілів витратили трохи більше 4 мільйонів доларів.    

Середня вартість авто, що купувалося в першому кварталі, становила близько 34 тисяч доларів США.  

Найпопулярнішою маркою в Україні в перші місяці року стала Toyota: українці купили понад 2,5 тисячі автомобілів цього бренду на суму 90 мільйонів доларів.

Далі за популярністю йдуть Volkswagen і Renault.    

Серед моделей бестселером став Volkswagen Golf: за три місяці в країні продано понад тисячу таких автомобілів. Також часто купували Audi A3 і кросовери Toyota RAV4.  

У минулому році в Україні продали майже 80 тисяч нових автомобілів, а сума покупок склала понад два мільярди доларів США. Найбільша частка продажів була в Києві, де за 12 місяців купили 30 тисяч автомобілів на суму майже мільярд доларів.