Суспільство
10 квітня 2018
Слідчі отримали доступ до студентської особової справи Гройсмана
Диплом прем'єр-міністра України перевіряють на предмет підробки.
news-image

Печерський райсуд Києва дозволив слідству у справі про можливу підробку диплома прем'єра Володимира Гройсмана доступ до його особистої студентської справи, повідомляє Українська правда, передає «Є!»

Йдеться про справу, яка зберігається в Міжрегіональній академії управління персоналом, де прем'єр навчався з 2000 по 2003 роки і отримав диплом бакалавра та спеціаліста за спеціальністю Правознавство.  

Слідство зазначає, що зверталося до всіх закладів, де, згідно з інформацією Кабміну, навчався глава уряду.

У той же час, т. в. о. президента зазначеної академії відмовився надавати копію особової справи Гройсмана.   

Суд погодився з прокуратурою в необхідності надання доступу для "повного і неупередженого розслідування кримінального провадження, встановлення фактичних обставин вчинення кримінального правопорушення, а також об'єктивних і фактичних даних, що свідчать про підробку документів про освіту".  

Термін дії постанови - один місяць, тобто до 12 квітня.  

Кримінальне провадження щодо можливої ​​підробки диплома Володимира Гройсмана було порушено в жовтні 2017 р. за зверненням позафракційного депутата Віталія Купрія.  

Як зазначається в матеріалах справи, заявник вважає, що диплом спеціаліста, отриманий Гройсманом, міг бути підроблений.

Так, глава уряду отримав його за період навчання з 2002 по 2003 роки. Нардеп, своєю чергою, наполягає, що законодавством про освіту, яке діяло в той час, передбачався термін навчання не менше 5 років.  

Читайте також: НАЗК ухвалило рішення про повну перевірку декларацій топ-чиновників, зокрема президента, прем'єра і спікера ВР