Суспільство
10 квітня 2018
Українці витрачають значно більше, ніж заробляють
Більше 50% середньостатистичний українець витрачає на продукти харчування, які за рік встигли подорожчати на 13%.
news-image

гідно з даними Держстату, на кінець минулого року “справжні” доходи громадян України, із врахуванням зростання цін, побільшали лише на 6%, незважаючи на те, що в країні двічі підіймали “мінімалку”. При цьому, реальні доходи були навіть меншими, ніж витрати.

Більше 50% середньостатистичний українець витрачає на продукти харчування, які за рік встигли подорожчати на 13%, на ЖКП йде 15% “зарплати”, а чверть заробітку залишається на нехарчові “потреби”, пише «Є!» з посиланням на НАРОДНА ПРАВДА.

За рік купити хліба з молоком стало дорожче на 41%. А якщо додати до цього “набору” десяток курячих яєць, які подорожчали практично вдвічи, то т.зв. “базовий набір” вже не виглядає таким “доступним”. Борщовий “комплект” також подорожчав на 45%. А ось традиційний український продукт сало підскочило у ціні одразу аж на 75%.

У той же час, незважаючи на тотальне здорожчання, скажімо, кількість дорогих авто на дорогах країни зашкалює.

Експерти пояснюють, що у III кварталі минулого року сукупний показник тіньової економіки країни становив, щонайменше, третину ВВП.

Ще одним поясненням життя, невідповідного статків, можуть бути доходи, які українці отримують у інших країнах.

Нагадаємо, лише обсяг перерахувань додому з Польщі українських заробітчан зріс більше ніж в півтори рази, перевищивши 100 млрд грн у еквіваленті.

Читайте також:Ціни в України зросли на 2,4% за два місяці