Події
11 лютого 2015
Держрада Криму націоналізувала «Укртелеком»
Державна Рада Криму прийняла рішення про націоналізацію місцевого відділення компанії «Укртелеком»
news-image

Рішення  про націоналізацію "Укртелекому" було прийнято сьогодні на засіданні Держради, інформує Є | Єдність.інфо із посиланням на 1 Кримський портал.

Як пояснив Глава Криму Сергій Аксьонов, підприємство обслуговувало 370 тис. абонентів у Криму і займало 40% ринку Інтернет-послуг. При цьому підприємство не пройшло перереєстрацію відповідно до російського законодавства, а зарплата співробітників прив'язувалася до курсу гривні.
За словами С. Аксьонова, вчора після відключення зв'язку, на підприємство виїхали фахівці, які практично в повному обсязі відновили зв'язок, а також виявили в системі шкідливу програму, яка повинна була 11 лютого повністю відключити роботу системи на півострові. У зв'язку з цим було прийнято рішення націоналізувати підприємство.
Як повідомлялося, у ніч на 10 лютого в Криму виник збій у зв'язку, який подається компанією «Укртелеком». Компанія оголосила, що не має можливості надавати послуги зв'язку абонентам на території Криму з причини втручання в роботу ліній зв'язку. Співробітникам «Укртелекому» був заблокований доступ в усі офісні та технологічні приміщення Кримської філії.

Читайте також: Кабель "Укртелекому" в Криму від'єднали навмисно

У вересні минулого року через захоплення невідомими особами приміщення і телекомунікаційного устаткування «Укртелеком» був змушений зупинити надання послуг на території Севастополя.