Політика
14 квітня 2018
Вимушений, але виправданий крок, – Порошенко відреагував на ракетний удар по Сирії
Президент України закликав Раду Безпеки ООН задіяти всі можливі механізми.
news-image

Після того, як США та союзники завдали ракетного удару по хімічних об’єктах у Сирії, таке рішення підтримав і Президент України Петро Порошенко, передає «Є!».

Нагадаємо, 14 квітня США, Великобританія та Франції здійснили військову операцію в Сирії у відповідь на здійснену хімічну атаку урядовими силами Сирії, внаслідок чого загинули щонайменше 70 осіб. У результаті військової операції США та союзників було уражено об'єкти, що мають стосунок до програми сирійського уряду щодо використання хімічної зброї. Загиблих внаслідок операції немає, проте троє осіб отримали осколкові поранення.

Розглядаємо точковий удар міжнародної коаліції проти об’єктів військової хімічної інфраструктури режиму Асада як вимушений, але виправданий крок. Це – справедлива відповідь на факт вчинення жорстокого злочину проти людяності – хімічної атаки у Думі 7 квітня, яка забрала життя десятків невинних людей, – йдеться в заяві Порошенка.

Окрім того, Президент України закликав Раду Безпеки ООН задіяти всі можливі механізми та інструменти для попередження подібних злочинів диктаторських режимів у майбутньому.