Політика
14 квітня 2018
Небензя заявив, що США, Великобританія і Франція продемонстрували «кричуще нехтування міжнародним правом»
Небензя – країнам Заходу: Вас увесь час тягне до колоніалізму, неоколоніалізму.
news-image

Постійний представник РФ при ООН Василь Небензя на екстреному засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному 14 квітня у зв'язку з ракетними ударами США, Великобританії і Франції по Сирії, заявив, що США та союзники демонструють "кричуще нехтування міжнародним правом". Трансляцію засідання вів канал "Настоящее время".

Було соромно слухати, як задля обґрунтування агресії наводили статтю конституції США. У Вашингтоні час би вже вивчити, що міжнародний кодекс поведінки, що стосується застосування сили, регулюється статутом ООН... Вас увесь час тягне до колоніалізму, неоколоніалізму. Ви зневажливо ставитеся до статуту ООН і Ради Безпеки, яку безпардонно намагаєтеся використовувати у своїх брудних цілях. Жодної серйозної роботи в Радбезі ви не ведете, із нами ви не консультуєтеся, помилково запевняючи всіх у зворотному, – заявив Небензя.

Він сказав, що, за даними російських експертів, у Думі не застосовували хімічної зброї.

Більше того, натхненниками та ініціаторами цієї інсценізації стали іноземні спецслужби, – додав Небензя.

Дипломат заявив, що удару завдали, не чекаючи висновків експертів Організації із заборони хімічної зброї.

Вони самі все нібито встановили і призначили винних, після того як самі ж, за допомогою підопічних їм бойовиків і кишенькових неурядових організацій, розпустили через соцмережі ці чутки, підкріпили їх міфічними секретними розвідданими, – сказав він.

Постпред РФ назвав позицію США і союзників "хуліганством у міжнародних відносинах, аж ніяк не дрібним".