Суспільство
15 квітня 2018
У столиці Угорщини пройшли масові протести проти курсу Орбана
У Будапешті відбулася масова акція.
news-image
У Будапешті відбулася масова акція протесту проти курсу прем'єра Угорщини Віктора Орбана. Учасники вимагали перерахунку голосів на виборах, зміни виборчого законодавства та гарантування свободи ЗМІ.

Десятки тисяч людей у суботу, 14 квітня, вийшли на вулиці Будапешта на акцію проти курсу прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, чия правоконсервативна партія "Фідес"перемогла на парламентських виборах минулої неділі з результатом у 49,9 відсотка голосів виборців, повідомляє DW, передає «Є!».

Демонстранти тримали в руках плакати з написами "Ми - більшість", "Ми хочемо жити у правовій державі", "Ми хочемо жити у справжній демократії". Учасники акції вимагали перерахунку голосів, зміни виборчого законодавства та гарантування свободи ЗМІ. Акцію організували безпартійні активісти.

Останніми днями повідомлялося, що під час підрахунку голосів на деяких виборчих дільницях відбувалися порушення, що пішли на користь партії "Фідес". Утім, як зазначають експерти, порушення не могли бути настільки значними, щоб суттєво вплинути на результати виборів.

Як повідомлялося, правоконсервативна партія Орбана "Фідес" здобула переконливу перемогу на парламентських виборах, що відбулися в Угорщині 8 квітня. Результати голосування шокували передусім молодь. На інтернет-форумах багато хто висловлює бажання покинути країну. Критики звинувачують Орбана в згортанні демократії, тиску на незалежні ЗМІ та корупції.