Події
17 квітня 2018
Поліція та Нацгвардія переходять на посилений режим роботи
Це пов'язано зі святами, на які заплановані масові заходи.
news-image

У кінці квітня на початку травня Нацполіція, Нацгвардія, Держприкордонслужба та фахівці Держслужби з НС переходять на посилений варіант несення служби, пише «Є!» з посиланням на УП.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За її даними, це пов'язано зі святами, на які заплановані масові заходи.

"Ми очікуємо проведення цілого ряду серйозних заходів. Тому, врахувавши попередній досвід, мусимо зробити все можливе, аби забезпечити публічну безпеку та порядок", - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.
Він підкреслив, що з 28 квітня по 1 травня в Україні будуть вихідні дні, і люди масово виїздитимуть на природу. Поліція та підрозділи ДСНС повинні чергувати біля місць масового відпочинку, де традиційно вживаються алкогольні напої.
"На жаль, деякі водії після цього дозволяють собі сідати за кермо автомобіля. Наряди поліції повинні бути максимально наближені до місць відпочинку громадян", - зазначив Яровий.

Заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич заявив, що з 26 квітня і по 9 травня в Україні будуть масові заходи, які можуть використовувати для провокацій та дестабілізації ситуації.

"28 квітня відзначатиметься 71-ша річниця сумнозвісної операції "Вісла", яка була пов’язана з примусовою депортацією етнічних груп українців зі східних районів Польщі. На цьому фоні ми не виключаємо нових провокацій, спрямованих на загострення українсько-польських відносин. Вони можуть бути спрямовані проти дипломатичних установ Польщі чи об'єктів польсько-української історії", - сказав він.

За словами Фацевича, існує також ризик виникнення конфліктів на першотравневих демонстраціях, особливо на фоні триваючої агресії Росії.

"На травневі свята припадає річниця трагічних подій, що були в Одесі 2 травня 2014 року. Заходи 2 травня постійно супроводжуються конфліктами між прихильниками "антимайдану" та представниками проукраїнських організацій", - зазначив він.

Читайте також:Поліція затримала одного з учасників ДТП у Кривому Розі