Політика
11 лютого 2015
Порошенко порадив забути про федералізацію і готовий «дати по зубах» агресору
Президент виклав позицію України перед переговорами в Мінську
news-image

Україна хоче миру, але повинна бути готова до війни. Таку позицію напередодні переговорів у нормандському форматі в Мінську висловив президент України Петро Порошенко, передає Є | Єдність.інфо.

Виступаючи сьогодні на розширеному засіданні уряду, глава держави заявив:

«Ніякої хвилі паніки, яку ворог намагається розгорнути смс-повідомленнями по телефону про те, що нібито хтось у котлі і що треба бігти, і що нас кинули - все з точністю навпаки. Ми за мир. Треба дати по зубах - ми дамо по зубах, треба захищати свою землю - будемо робити це до останнього ».

На думку Порошенка, Україні потрібно бути готовою одночасно до двох варіантів: мирного врегулюванню конфлікту, над чим в Мінську буде працювати вся делегація, і необхідності захищати свою країну. У разі ескалації конфлікту по всій країні може бути введено воєнний стан.

Читайте також: Порошенко заявив, що сьогоднішня зустріч в Мінську найважливіша за весь час його президентства
«І я, і уряд, і Верховна Рада готові до прийняття рішення про введення воєнний стану на всій території України. І я ні в якому разі не буду зволікати з цим рішенням, якщо безвідповідальні дії агресора приведуть до серйозної подальшої ескалації конфлікту. Я впевнений в тому, що наша країна зможе себе захистити », - сказав Порошенко.