Війна
19 квітня 2018
Українська громада у Брюсселі нагородила поранених бійців АТО (фото)
Три українські воїни, які перебувають у Брюсселі на реабілітації, отримали нагороди від громадської організації «Об'єднання патріотів «Сильні духом».
news-image
У Брюсселі українська громада та дипломати подякували українським військовим, які зазнали важких поранень у зоні АТО, захищаючи Україну від російської агресії, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Церемонія нагородження пройшла на території Посольства України у Королівстві Бельгія, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Три українські воїни, які перебувають у Брюсселі на реабілітації, отримали нагороди від громадської організації «Об'єднання патріотів «Сильні духом».

«Сьогодні Україна стоїть у форпості захисту демократичних цінностей Європи і світу від російського агресора. Ми високого шануємо наших воїнів», - заявив аташе з питань оборони посольства України у Бельгії генерал-майор Микола Булгаков.

Він подякував бельгійському уряду, зокрема Міністерству оборони, за прийняття на медичну реабілітацію на першому етапі трьох українських військових.

«Я дуже вражений чуйністю та щирістю української громади у Бельгії, яка також активно підтримала українців, які нині боронять нашу країну», - сказав Олег Гончаренко, представник благодійного фонду «Братів Кузьміних», що займається реабілітацією воїнів АТО.

У свою чергу, полковник Василь Ковтун - один із трьох українських військових, які нині проходять реабілітацію у бельгійській столиці, - зазначив, що сьогодні кожний українець має свій фронт у протистоянні російській агресії.

«Це і окопи на лінії зіткнення, а також і дипломатичний фронт, на якому необхідно консолідувати міжнародні зусилля на підтримку України», - зазначив полковник Ковтун.

Як повідомляв Укрінформ, з квітня у брюссельському військовому госпіталі королеви Астрід перебувають на медичній реабілітації троє поранених у зоні АТО українських військовослужбовців. За домовленістю між урядами України і Бельгії, до кінця цього року реабілітацію у Брюсселі пройдуть ще двоє українських воїнів.

Читайте також:У мерії Києва покажуть «Життя на лінії зіткнення»