Суспільство
21 квітня 2018
Денісова звернулася до колеги у РФ з приводу смертей у СІЗО Сімферополя
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.
news-image
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової з проханням перевірити інформацію про неприродні смерті затриманих у СІЗО м. Сімферополя в анексованому Криму.

Про це повідомляється на офіційному сайті Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, передає «Є!».

Черговим приводом для серйозного занепокоєння Уповноваженого ВР України з прав людини станом дотримання прав громадян на території анексованого Криму стало повідомлення Кримської правозахисної групи (КПГ). У ньому йдеться про те, що у квітні поточного року у СІЗО м. Сімферополя, яке контролюється окупаційною владою РФ, померло неприродною смертю щонайменше четверо осіб, з них двоє – кримські татари, говориться у повідомленні.

За інформацією КПГ, 6 квітня виявлено повішеними Сервера Білялова, 69 років, та Олега Гончарова, 46 років. 12 квітня у штрафному ізоляторі - 23-річного Дмитра Шиповника.

13 квітня у камері № 8 із перерізаним горлом знайдено 39-річного Іслама Іскерова, який був доставлений в СІЗО Сімферополя із Джанкоя.

У зв’язку з цим, звертаюся до Вас із проханням перевірити вищевикладену інформацію і у разі її підтвердження, провести розслідування стосовно цих трагічних фактів та поінформувати мене про результати розгляду даного звернення, - наголошує у своєму листі Денісова.