Суспільство
21 квітня 2018
В Україні почали масштабну перевірку пасажирського транспорту
Правоохоронці перевірятимуть перевізників і технічний стан їхніх транспортних засобів.
news-image
На Київщині з 20 квітня розпочалося проведення комплексу цільових заходів під умовною назвою "Перевізник", метою яких є профілактика та зниження аварійності за участю пасажирського транспорту.

Про це повідомляє головне управління Національної поліції Київщини у Facebook, передає «Є!».

З 20 квітня у Київській та інших областях України розпочалося проведення комплексу цільових заходів під умовною назвою “Перевізник”, метою яких є профілактика та зниження аварійності за участю пасажирського транспорту, дотримання перевізниками та водіями вимог правил дорожнього руху та правил перевезення пасажирів, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці перевірятимуть перевізників і технічний стан їхніх транспортних засобів, справність аварійних виходів, а також розташування місць для сидіння пасажирів. Також поліцейські здійснюватимуть перевірку зберігання транспортних засобів за визначеним місцем їх стоянки та організацію передрейсового контролю технічного стану автобусів.

Наголошується, що у разі виявлення порушень у сфері пасажирських перевезень порушники будуть притягнені до адміністративної відповідальності.

17 квітня у Кривому Розі на перехресті вулиць Металургів та Героїв АТО сталася ДТП за участю пасажирського транспорту, внаслідок якої  9 осіб загинули і 25 постраждали. 

Голова Нацполіції Сергій Князєв доручив перевірити технічний стан пасажирського транспорту та посилити контроль за дотриманням правил дорожнього руху перевізниками.