Суспільство
21 квітня 2018
В ООН заявили про нестачу коштів на гуманітарну допомогу Україні
В Управлінні з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН підрахували, що на допомогу жителям країни потрібно 187 млн дол.
news-image

Гуманітарні агентства ООН мають лише 3% коштів, необхідних для надання допомоги жителям південного сходу України в цьому році. Про це заявив координатор гуманітарних програм ООН в Україні Ніл Уолкер, пише «Є!» з посиланням на 112.

В Управлінні з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН підрахували, що на допомогу жителям країни потрібно 187 млн дол. Повної суми організація не отримала досі.

Гуманітарні агентства ООН мають лише 3% коштів, необхідних для надання допомоги жителям південного сходу України в цьому році. Про це заявив координатор гуманітарних програм ООН в Україні Ніл Уолкер. Новини за темою: Італія планує виділити Україні 2 млн євро на гуманітарну допомогу В Управлінні з координації гуманітарних питань (УКГП) ООН підрахували, що на допомогу жителям країни потрібно 187 млн дол. Повної суми організація не отримала досі. Новини за темою: Єврокомісія виділить Україні 24 млн євро на вирішення гуманітарної ситуації на Сході "Сьогодні я закликаю держави-члени проявити солідарність з постраждалими від конфлікту людьми на Україні і терміново відреагувати на брак 97% коштів. Я продовжую закликати сторони конфлікту вживати заходів для дотримання міжнародного гуманітарного права. Мирні жителі і цивільна інфраструктура повинні бути захищений", - сказав Волкер. За оцінками УКГП, конфліктом на Україні порушені 4,4 млн осіб, з них 3,4 млн потребують допомоги і захисту.

За оцінками УКГП, конфліктом на Україні порушені 4,4 млн осіб, з них 3,4 млн потребують допомоги і захисту.

Читайте також:Сергій Притула показав фото полоненого сепаратиста і закликав до допомоги (фото)