Суспільство
21 квітня 2018
Плавлений сир: корисні властивості і шкода
Плавлений сир є дуже поживним продуктом, що містить велику кількість кальцію і фосфору, які покращують стан шкіри, волосся і зміцнюють нігті.
news-image

Плавлений сир – це молочний продукт, батьківщиною якого вважається Швейцарія. Сьогодні це один з найпоширеніших компонентів для приготування бутербродів. Про це пише «Є!» з посиланням на Радіо Максимум.

Плавлений сир є дуже поживним продуктом, що містить велику кількість кальцію і фосфору, які покращують стан шкіри, волосся і зміцнюють нігті.

Цей вид сиру має перевагу над твердими сортами в тому, що містить набагато менше холестерину. До складу плавленого сиру входить досить корисна речовина під назвою казеїн. Це найцінніший білок, який включає в себе найважливіші і незамінні амінокислоти. Вітаміни А, Е і D присутні в цьому сирі, надають позитивний ефект на здоров'я людського організму.

Плавлений сир: корисні властивості і шкода  - фото 241915
 
Але протипоказань до вживання теж досить. У складі цього продукту є небезпечні хімічні елементи, згубні для здоров'я добавки і величезна кількість шкідливих солей. Такий комплект провокує алергічну реакцію і здатний викликати загострення різних захворювань. Не рекомендується вживати цей молочний продукт при будь-яких проблемах з нирками, гіпертонії, серцевих хворобах, захворюваннях шлунка.

На жаль, користі від плавленого сиру менше, ніж шкоди, тому слід вживати його в обмежених кількостях. Також не варто використовувати плавлений сир при схудненні, адже цей молочний продукт дуже калорійний і, намагаючись з його допомогою позбавитися зайвої ваги, ви тільки додасте собі ще кілька кілограмів.

Читайте також:Кава та горіхи зменшують ризик виникнення проблем із серцебиттям