Події
21 квітня 2018
Кордон між Латвією і Росією остаточно визначено
Підсумкові документи з демаркації кордону вступили в законну силу.
news-image

Процес демаркації державного кордону між Латвією і Росією, що тривав вісім років, завершено.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

На сайті латвійського МЗС повідомили, що це сталося після того, як підсумкові документи з демаркації кордону вступили в законну силу.

«Міністерство закордонних справ позитивно оцінює співпрацю латвійських і російських експертів в процесі демаркації спільного кордону обох країн», - зазначається на сайті МЗС.

Підсумкові документи про демаркацію були підписані в жовтні 2017 року в Ризі на 33-му, заключному засіданні російсько-латвійської демаркаційної комісії. Пакет документів, що включає демаркаційну карту, опис кордону, а також каталог прикордонних знаків, був переданий на розгляд урядів. Латвійський уряд затвердив документи 16 січня 2018 року, а російський - 21 лютого. Комісія з демаркації кордону між Латвією і Росією розпочала роботу восени 2009 року. За цей час було проведено позначення кордону на 283 км, встановлено 648 прикордонних знаків, а також визначено приналежність островів і серединних ліній на річках і озерах. Раніше начальник латвійської прикордонної служби Нормундс Гарбарс заявляв про намір до кінця року завершити будівництво на кордоні 93-кілометрового загородження для боротьби з нелегальною міграцією. За словами Гарбарса, для цього буде потрібно додаткове фінансування в розмірі 5 млн євро.


Читайте також: У сімферопольському СІЗО в квітні 4 людини померли неприродною смертю
Читайте також: За спробу незаконно покинути Україну членам екіпажу «Норда» загрожує штраф – Слободян