Війна
22 квітня 2018
21 квітня бойовики 47 разів обстріляли позиції ЗСУ, один український військовий загинув, четверо дістали поранення і травми – штаб АТО
За минулу добу на Донбасі бойовики 47 разів обстріляли позиції Збройних сил України.
news-image

За минулу добу на Донбасі бойовики 47 разів обстріляли позиції Збройних сил України (ЗСУ), один український військовий загинув, ще четверо дістали поранення і травми, повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook, передає «Є!».

На донецькому напрямку із заборонених мінометів калібру 120 мм та озброєння танків бойовики обстріляли опорні пункти ЗСУ у районі Павлополя і Пищевика. По захисниках Водяного та Новотроїцького агресор застосував міномети калібру 120 мм, у районі Авдіївки, Кам'янки, Гнутового, Верхньоторецького, Водяного, Ломакиного і Невельського – гранатомети і стрілецьку зброю, неподалік від Пищевика, Новотроїцького, Черненка, Гнутового і Талаківки – великокаліберні кулемети, розповіли у штабі. У відомстві зазначають, що по позиціях у районі Павлополя і Талаківки бойовики вели вогонь із озброєнь БМП, поблизу Мар'їнки, Красногорівки, Лебединського, Широкиного і шахти "Бутівка" – зі стрілецької зброї, по захисниках Павлополя і Новотроїцького вели снайперський вогонь.

На луганському напрямку позиції поблизу Новоолександрівки, Катеринівки та Зайцевого обстріляли з мінометів калібру 120 мм, поблизу Кримського, Новоселівки, Луганського, Новгородського і Зайцевого – з мінометів калібру 82 мм. Під вогонь із гранатометів різних систем і стрілецької зброї потрапили укріплення ЗСУ у районі Кримського та Луганського, з гранатометів – неподалік Зайцевого, з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – під Новоселівкою.

Унаслідок бойових дій, на жаль, один захисник України загинув. Двоє наших воїнів зазнали поранень. Ще два українські військовослужбовці отримали бойове травмування. Постраждалих доправлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу, – повідомили у штабі.