S&P прогнозує зміцнення гривні до 2021 року
На думку експертів, до кінця цього року обмінний курс становитиме 29,50 грн/долар, продовживши збільшення до 30,50 грн/долар в 2019 році і 29,80 грн/долар – у 2020 році.
news-image

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings (S&P) прогнозує зміцнення обмінного курсу української валюти до рівня 28,80 грн/долар до 2021 року. Про це йдеться в прес-релізі агентства, що є в розпорядженні РБК-Україна, пише «Є!».

Так, на думку експертів, до кінця цього року обмінний курс становитиме 29,50 грн/долар, продовживши збільшення до 30,50 грн/долар в 2019 році і 29,80 грн/долар – у 2020 році. Крім того, в агентстві зазначають, що призначення Якова Смолія на посаду голови Національного банку України свідчить про те, що центробанк незалежний від будь-якого впливу і його політика й надалі буде спрямована на реформування банківського сектору та підтримання фінансової стабільності в країні та зниження інфляції.

"Беручи до уваги наші прогнози щодо девальвації національної валюти – гривні, що здорожує імпорт, а також зростання продовольчої інфляції, ми вважаємо, що в середньостроковій перспективі інфляційний тиск збережеться", - роблять висновки експерти.

Таким чином, на думку аналітиків, в 2018 році рівень інфляції впритул наблизиться до цільового показника – 6% плюс/мінус 2%. Однак підвищення макроекономічної стабільності, поступове зниження волатильності обмінного курсу та відновлення валютних резервів сприятимуть поступовому зняттю обмежень НБУ на проведення валютних операцій. Нагадаємо, S&P підтвердило суверенні рейтинги України на рівні В-/В зі стабільним прогнозом.

Читайте також:У Кабміні назвали головну економічну проблему України