Спорт
24 квітня 2018
ФІФА не переноситиме ЧС-2018 з Росії: експерт озвучив головну причину
Ця політична ініціатива може обмежитися лише закликами.
news-image

У відповідь на отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки у Великобританії депутати Європарламенту закликали до дипломатичного бойкоту Чемпіонату світу з футболу, який у червні-липні відбудеться у Росії. Однак, схоже, ця політична ініціатива може обмежитися лише закликами.

Про це у статті для сайту "24" пише експерт із міжнародних питань Борис Немировський, інформує «Є!», з посиланям на 24tv.ua.

Політолог пояснює, що Міжнародна федерація футболу (FIFA) є виключно комерційною організацією, тому змусити її робити якісь політичні кроки чи заяви – марна справа.

FIFA йде туди, де є можливість заробити гроші – отже, вона піде й до Росії. Вже хоча б тому, що відмовитись від чемпіонату або намагатися перенести його до іншої країни (нагадаємо, що наразі потужності для проведення Мундіалю в Європі мають лише Німеччина та Британія) – це неминуче зазнати фінансових збитків, – йдеться у публікації.

На думку Немировського, шанси на втілення бойкоту російського Мундіалю в життя мають лише американські слідчі, які наразі проводять розслідування проти низки керівників та колишніх керівників ФІФА через звинувачення у "відмиванні" грошей, отриманні хабарів та несплати податків. Проте, слідчі зі США – люди, як правило, аполітичні й навряд чи, навіть "накопавши" достатньо матеріалу, звернуться до FIFA з пропозицією закрити справу, якщо федерація зголоситься скасувати або перенести Мундіаль із Росії, зауважує експерт.



Читайте також: Українка Ушеніна стала бронзовим призером чемпіонату Європи з шахів