Крадіжки iPhone зменшилися вдвічі завдяки додатку Activation Lock
Компанія зайнялася удосконаленням сканера відбитків пальців на iPhone
news-image

Заходи боротьби Apple зі злодіями має позитивний результат. Про нього розповіли у Федеральній комісії зв'язку США (Federal Communications Commission, FCC), передає Є! Єдність.інфо

За даними регулятора, в Нью-Йорку зафіксований різкий спад злочинів, пов'язаних з крадіжками смартфонів Apple. За рік, за даними правоохоронних служб, кількість викрадених iPhone скоротилося на 25%. Аналогічну динаміку відзначила і поліція Сан-Франциско - через півроку після впровадження Activation Lock число крадіжок iPhone впало на 40%. У Лондоні кількість крадіжок iPhone скоротилося на 50%.

Читайте також: Apple стала найдорожчою компанією в історії

Основним стримуючим фактором для грабіжників служить функція Activation Lock, що з'явилася в сьомий редакції операційної системи iOS. Вона не дозволяє користуватися гаджетом, ні стирати з нього всі дані поки не буде проведений вхід в акаунт Apple ID. Таким чином, смартфон виявляється заблокованим, і продати таку "цеглину" зловмисникам набагато складніше.

У той же час випадки крадіжок пристроїв Samsung значно почастішали. Корейські апарати є для грабіжників більш легкою здобиччю, так як у них, як правило, відсутня "протиугінні" функції. Крім того, флагманські "трубки" легко збути.

В FCC рекомендують користувачам більше дізнаватися про можливості своїх смартфонів і користуватися додатковими додатками, щоб захистити себе від втрати особистих даних. Опитування показали, що власники гаджетів прирівнюють крадіжку своїх пристроїв з розкраданням кредитних карт, оскільки часто в мобільному апараті зберігається важлива фінансова і персональна інформація.

Читайте також: Apple запатентувала доступ в автомобіль за допомогою iPhone

Варто відзначити, що система віддаленого блокування Apple іноді використовується і зловмисниками для кримінального заробітку. Найпоширеніший варіант - крадіжка пароля від облікового запису Apple ID, блокування iPhone і iPad користувача і вимога компенсації за розблокування.

Також компанія зайнялася удосконаленням сканера відбитків пальців на iPhone.