Світ
24 квітня 2018
Країни G7 заявили про готовність посилити санкції проти Росії
Країни Великої сімки готові розглянути питання про посилення санкцій щодо Росії у зв'язку з її діями на південному сході України.
news-image

Зазначається, що обмеження можуть бути скасовані лише у разі виконання РФ усіх Мінських угод. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Країни "Великої сімки" готові розглянути питання про посилення санкцій щодо Росії у зв'язку з її діями на південному сході України. Про це йдеться у спільному комюніке зустрічі глав МЗС G7 в канадському Торонто. 

Зокрема, міністри  заявили про "незмінну підтримку суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів".

"Це включає в себе наше невизнання порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності України. Ми засуджуємо деградуючу ситуацію з правами людини на півострові, а також порушення і зловживання з боку Росії в Криму. Ми повністю підтримуємо зусилля у форматі Нормандії і Організації з безпеки і співробітництва в Європі з метою врегулювання конфлікту на сході України", - йдеться у заяві.

У документі наголошується, що єдиний спосіб забезпечити стійке врегулювання конфлікту - це повне здійснення мінських угод.

"Враховуючи відповідальність Росії в конфлікті, ми закликаємо Росію негайно стабілізувати ситуацію з безпекою на Донбасі. Нагадаємо, що тривалість економічних санкцій, пов'язаних з Донеччиною, явно пов'язана з повним і безповоротним виконанням Росією Мінських угод. Ці санкції можуть бути скасовані тільки в тому випадку, якщо Росія дійсно виконає свої зобов'язання, але ми також готові прийняти додаткові обмежувальні заходи, якщо цього вимагатимуть дії Росії", - сказано в заяві.

Як повідомлялось раніше, країни «Великої сімки» вирішили, що санкційна політика проти Російської Федерації у зв'язку з її неприйнятними діями в Україні має бути продовжена.

Нагадаємо, на зустріч глав зовнішньополітичних відомств країн G7 уперше запроси лиміністра закордонних справ України Павла Клімкіна. 

Читайте також:У Трампа підтвердили розробку нових санкцій проти Росії