Події
24 квітня 2018
«Укрпошта» встановить у відділеннях термінали для прийому платіжних карт
Раніше «Укрпошта» не мала права встановлювати термінали у своїх відділеннях.
news-image

Публічне акціонерне товариство "Укрпошта" планує до кінця вересня встановити близько 5 тисяч терміналів у своїх відділеннях для прийому платіжних карток, що стало можливим після реєстрації НБУ договорів про участь "Укрпошти" в міжнародних платіжних системах Visa і MasterCard.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський на прес-конференції за підсумками року. 

"Буде встановлено близько 5 тисяч терміналів для прийому платіжних карток. Дуже розраховуємо, що до кінця вересня вони стоятимуть в наших відділеннях і прийматимуть картки від наших клієнтів", - сказав він.

Смілянський зазначив, що раніше "Укрпошта" не мала права встановлювати термінали у своїх відділеннях.

"Укрпошта" могла встановити термінали інших банків, які визначали б комісію в терміналі. У такому випадку при оплаті карткою ми б отримували низький дохід. Після отримання ліцензії ми самі будемо встановлювати комісію по операціях", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 24 квітня Національний банк України дозволив "Укрпошті" приймати оплату з карток. НБУ зареєстрував договори про участь "Укрпошти" в міжнародних платіжних системах Visa і MasterCard. Також регулятор почав процедуру приєднання компанії до Національної платіжної системи "Українське платіжний простір". Також регулятор надав "Укрпошті" ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків.


Читайте також: В «Укрпошті» заявили, що українці зможуть розраховуватися картками в їхніх відділеннях
Читайте також: Залізниця в Борисполі стане підземною