Суспільство
24 квітня 2018
В Україні можуть скасувати прописку в паспорті, замінивши її на інше
Відповідна ініціатива описана в новому проекті закону.
news-image

У Мінекономіки запропонували взагалі скасувати прописку в паспорті і розповіли, чим її замінити.

Інформує «Є!», з посиланням на eizvestia.com.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі виступило з пропозицією скасувати обов’язковий штамп в паспорті, який засвідчує прописку. Відповідна ініціатива описана в новому проекті закону, який пропонується затвердити, інформує прес-служба відомства.

У законопроекті йдеться про те, що штамп у паспорті ставити не обов’язково, так як вся необхідна інформація буде міститися в електронному реєстрі.

Також документ пропонує спростити процес прописки, оскільки хочуть відмовитися від довідок з ЖКГ або інших служб, що підтверджують проживання людини за адресою.

За запевненням чиновників, після прийняття цього проекту закону українці зможуть протягом доби перереєструватися за новою адресою проживання.

“Проект закону передбачає штраф у розмірі 1700 гривень за надання неправдивих відомостей з метою реєстрації місця проживання. Проект закону також передбачає штраф у розмірі 340-850 гривень за проживання громадян без реєстрації місця проживання більше 90 календарних днів після зняття з попереднього місця реєстрації”, – зазначили у відомстві.

 

Читайте також: Кабмін перегляне ціну на газ всередині країни
Читайте також: В Австралії пропав 12-річний хлопчик, його знайшли у чотиризірковому готелі на Балі з маминою кредиткою