Україна
25 квітня 2018
Мінінформполітики просить СБУ заборонити понад 20 сайтів
СБУ має провести експертизу цих ресурсів і при необхідності реагувати у відповідності з законодавством.
news-image

СБУ має провести експертизу ресурсів і при необхідності реагувати у відповідності з законодавством

Міністерство інформаційної політики України надіслало Службі безпеки України новий перелік, який складається з 21 сайту, які пропонує заборонити в країні.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на відповідь з профільного міністерства, пише «Є!».

Перелік був підготовлений робочою групою з моніторингу при Мінінформполітики на виконання положень Доктрини інформаційної політики України, після чого переданий на розгляд експертної ради при міністерстві, який надалі схвалив його.

«За рекомендацією експертної ради перелік сайтів направлений в Службу безпеки України 18.04.2018 року», - йдеться у відповіді.

Наголошується, що далі СБУ має провести експертизу цих ресурсів і при необхідності реагувати у відповідності з законодавством.

Відзначимо, що до нового переліку увійшли сайти: dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline.ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.

Як відомо, вищевказаний перелік сайтів Мінінформполітики опублікувало ще у березні.

Нагадаємо, 19 червня 2017 року Мінінформполітики оприлюднило перелік з 20 сайтів, рекомендованих для заборони в Україні. Список містив, зокрема, сайти «Российская весна», «Новороссия», «Антифашист», «Антимайдан» та «Политнавигатор».

Перед цим повідомлялося, що 16 травня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 28 квітня про застосування санкцій щодо низки фізичних і юридичних осіб. У ньому, зокрема, йдеться про блокування російських соцмереж та поштових служб. Також санкції передбачають блокування доступу до сервісів «Яндекс», 1С, «Софтлайн Груп», корпорації «Парус» і ще низки російських IT-компаній.

Читайте також:СБУшника посадили на три роки за смертельну ДТП