Світ
25 квітня 2018
Угорщина звинуватила Україну в атаці на права нацменшин
Угорський міністр заявив, що «президент України разом із Верховною Радою крок за кроком безпрецедентно підло і заздалегідь сплановано наступають на права нацменшин».
news-image

Міністр закордонних справ Угорщини обурився через ініціативу Порошенка

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто звинуватив Україну в наступі на права нацменшин, коментуючи пропозицію президента Петра Порошенка ухвалити закон про введення санкцій проти українців, які мають подвійне громадянство і брали участь у виборах іншої країни.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Є!».

Угорський міністр заявив, що «президент (України - ред.) разом із Верховною Радою крок за кроком безпрецедентно підло і заздалегідь сплановано наступають на права нацменшин». 

Сійярто додав, що Україна, з одного боку, намагається потрапити в НАТО, а з іншого - позбавляти українського громадянства тих осіб, які отримали громадянство іншої країни - члена Альянсу, оскільки це «нібито є загрозою для національної безпеки України». 

«Ми надзвичайно обурені припущенням, що закарпатець угорської національності може становити загрозу національній безпеці України», - заявив глава МЗС Угорщини.

Як повідомлялося раніше, Угорщина вже втретє заблокувала комісію Україна - НАТО.

Нагадаємо, 19 квітня у Верховній Раді зареєстрований законопроект президентаПетра Порошенка про внесення змін до закону України «Про громадянство України» щодо удосконалення окремих положень.

Законопроект пропонує запровадити додаткові підстави для втрати громадянства України, зокрема використання виборчого або іншого права, яке надає іноземне громадянство, або виконання особою обов’язків, які на неї покладає іноземне громадянство, що може підтверджуватися публічними реєстрами державних органів, або використання паспорта іноземної держави під час виїзду з України або в’їзду в Україну (якщо це зафіксовано посадовою особою Державної прикордонної служби України).

Голова Меджлісу Рефат Чубаров вважає, що зараз не потрібно впадати у відчай чи розганяти «зраду» через законопроект Порошенка.

Читайте також:Блокування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО: реакція України