Події
25 квітня 2018
Українець Балух не припиняв 37-денне голодування, – правозахисник
Окупаційна влада звинуватила його у зберіганні набоїв та вибухівки.
news-image

Політв'язень Володимир Балух продовжує голодування, яке оголосив ще 19 березня. Представники СІЗО наполягали на припинення протесту.

Про це розповіла координатор Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Скрипник прокоментувала заяву, яку Рада з прав людини при президенті Росії поширила про те, що нібито Балух нібито "припинив голодування, дізнавшись, що РПЛ взяла його справу під свій контроль".

Наразі відомо, що при зустрічі зі своїм адвокатом Балух повідомляв, що співробітники СІЗО вважають – його потрібно знімати з голодування. Вони дізналися, що Балух, крім води та чаю, вживає рідкий мед. Однак Балух вважає, що потрібно продовжувати голодування. Тобто голодування він не припиняв, – заявила Скрипник.

Нагадаємо, активіста Володимира Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року. Після анексії півострова Володимир Балух на своєму будинку у селі Серебрянка вивісив український прапор та табличку "вулиця Героїв Небесної сотні" та відмовився від російського паспорта. Активіста Володимира Балуха ФСБ Росії затримала 8 грудня 2016 року.

Окупаційна влада звинуватила його у зберіганні набоїв та вибухівки, які виявили у нього під час одного з обшуків. Чоловік неодноразово наполягав, що боєприпаси йому підкинули, щоб помститись за принципову проукраїнську позицію.

Читайте також: В окупованій Макіївці біля будівлі «поліції» стався вибух
Читайте також: Біля берегів Нігерії пірати викрали 12 моряків з нідерландського судна