Суспільство
26 квітня 2018
Відлуння Чорнобильської катастрофи відчуваємо і донині
Більше тридцяти років пройшло з того часу, як сталася найбільша атомна катастрофа планетарного масштабу.
news-image
Чорнобильська катастрофа вплинула на мільйони людей і призвела до тяжких екологічних, соціально-економічних та медичних наслідків не лише в Україні, а й у Європі загалом, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

На цьому наголосив у своєму зверненні секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов з нагоди 32 річниці Чорнобильської катастрофи.

"Більше тридцяти років пройшло з того часу, як сталася найбільша атомна катастрофа планетарного масштабу. Так чи інакше, Чорнобильська катастрофа вплинула на мільйони наших співвітчизників, призвела до тяжких екологічних, соціально-економічних та медичних наслідків не тільки для України, а й для Європи загалом. Її фатальні відлуння ми відчуваємо і донині. Маємо зробити все, щоб подолати цю вселенську трагедію", - наголосив Турчинов.

Він зазначив, що попри роки подвиг військовослужбовців, пожежників, будівельників, енергетиків-атомників, інженерів-конструкторів, тисяч добровольців залишається у пам'яті мільйонів людей.

"Герої-ліквідатори, які добровільно пішли на смерть у мирний час, стали символом мужності і жертовності в ім'я збереження нинішнього та прийдешніх поколінь. Пам'ятаємо їх безсмертний подвиг!", - закликав секретар Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте також:Чорнобильську зону можуть внести до списку світової спадщини ЮНЕСКО

Читайте також:Зірка фільму Тор Стеллан Скарсгард зніметься у серіалі Чорнобиль