Україна
11 лютого 2015
Соболєв: Директора Антикорупційного бюро буде дуже складно звільнити
На розгляд Президента України виноситься три кандидатури на пост директора Антикорупційного бюро
news-image

У четвер, 12 лютого, Верховна Рада може прийняти зміни, що стосуються забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань протидії корупції. Про це заявив голова парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, передає Є!Єдність.інфо

"Я сподіваюся, що приймуть (закон - ред.). Але багато залежатиме від фракції" Народний фронт ", - зазначив він, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому Соболєв додав, що в ході підготовки законопроекту до другого читання було розглянуто 243 поправки, з них 64 враховано. "Ми зробили процедуру призначення директора бюро дуже ретельною, а звільнення дуже складним", - заявив він.

Читайте також: Саакашвілі розглядає можливість очолити українське антикорупційне бюро

Відповідно до законопроекту, на розгляд Президента України виноситься три кандидатури на пост директора Антикорупційного бюро, які пропонує незалежна комісія експертів, а вже президент з трьох кандидатур вибирає одну і пропонує її Верховній Раді.

Також Соболєв стверджує, що контролювати роботу бюро і проводити аудит буде спеціальна комісія, до якої буде по одному представнику від президента, Верховної Ради і Кабінету Міністрів.