Світ
26 квітня 2018
Третина українських заробітчан у Польщі готова залишитися там назавжди, – польські ЗМІ
У Польщі українці найбільше задоволені рівнем життя і доступністю послуг. Якість життя в Польщі відзначило 88% респондентів.
news-image

Понад шість з десяти заробітчан з України мають намір довше залишатися в Польщі. Половина з них із задоволенням оселилася б тут назавжди, тим більше, що більшість у цій країні почувається добре.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

У Польщі українці найбільше задоволені рівнем життя і доступністю послуг. Якість життя в Польщі відзначило 88% респондентів.

Опитування охопило майже 400 українців, які проживають в Польщі принаймні кілька місяців. Більшість з них заявили, що хотіли б залишитися тут надовше.

«Для значної частини українців Польща є країною, в якій вони хочуть жити, заробляти та будувати своє майбутнє», – цитує видання Адама Чарнецького, віце-президента «ARC Ринок та громадська думка».
«Я хотів би зазначити, що мігранти з України позитивно відгукуються про доброзичливе ставлення поляків – це відзначає 74% респондентів. Цьому сприяє культурна близькість та легка адаптація українців у польському суспільстві. Результати опитування показують, що інформація про вороже ставлення поляків до українців у Польщі перебільшена», – додав Чарнецький.

Він також підкреслив, що бажання залишитися на завжди в Польщі виявило майже 30% учасників дослідження. 

Читайте також:В Україні міграція страшніша за демографічну кризу