Суспільство
27 квітня 2018
У МВС назвали батальйон «Азов» найбільш мотивованим і боєздатним підрозділом Нацгвардії України
МВС: "Азов" функціонує у суворій відповідності до законів, бойових і дисциплінарних статутів військових формувань України і має героїчну переможну історію.
news-image

У Міністерстві внутрішніх справ України відкинули звинувачення на адресу батальйону Національної гвардії України "Азов", який американські конгресмени назвали "неонацистським". Про це йдеться у відповіді відомства на запит "Радіо Свобода".

Це професійний підрозділ є одним із найбільш мотивованих і боєздатних, з першого дня збройної агресії Росії протистоїть їй на фронті, захищає суверенітет і територіальну цілісність нашої держави, функціонує в суворій відповідності до законів, бойових і дисциплінарних статутів військових формувань України і має героїчну переможну історію, зокрема звільнення від проросійських окупантів міста Маріуполя, – ідеться у повідомленні відомства.

У МВС підкреслили, що глава відомства Арсен Аваков вважає неприпустимим, щоб у сучасній Україні когось з українських чи іноземних громадян дискримінували, залякували або переслідували за приналежність до іншого віросповідання, нації або культури.

У відомстві нагадали, що Національна поліція викрила організовану злочинну групу, яка скоювала напади на дипломатичні установи, іноземні організації, пам'ятники архітектури та культові споруди на території України.

Це угруповання, за даними слідства, контролювалася з території РФ, на його рахунку осквернення синагог і пам'яток, організація вибухів на території посольств, консульств, у місцях релігійного паломництва і публічних місцях.

Сподіваємося, що Державний департамент США відреагує на звернення групи конгресменів і відповідним чином поінформує їх про позицію української сторони з цього приводу, – ідеться уповідомленні МВС.