Суспільство
27 квітня 2018
Опитування SOCIS: Тимошенко на виборах підтримала би більшість опитаних українців
Тимошенко віддало би свої голоси 8,9% респондентів.
news-image

Якби вибори президента України відбувалися в найближчий тиждень, більшість опитаних Центром соціальних і маркетингових досліджень SOCIS українців проголосувала б за лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко. Їй віддало б свої голоси 8,9% респондентів, передає «Є!».

За чинного президента України Петра Порошенка проголосувало б 7,9% опитаних, за колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка – 7,7%.

6,9% респондентів проголосувало б за музиканта Святослава Вакарчука, 6,5% – за лідера Опозиційного блоку Юрія Бойка, 4,9% – за голову Радикальної партії Олега Ляшка, 4,6% – за голову партії "За життя" Вадима Рабіновича, 2,3% – за мера Львова Андрія Садового, 1,3% – за голову ВО "Свобода" Олега Тягнибока та 0,6% – за лідера партії "Національний корпус" Андрія Білецького.

Соціологічне дослідження було проведено 19–25 квітня 2018 року. Метод збору первинної соціологічної інформації – стандартизоване інтерв'ю face-to-face за місцем проживання респондентів. Опитування проводили серед українців від 18 років. Загалом було опитано 3000 респондентів.