Війна
27 квітня 2018
У Мельбурні відкрилася фотовиставка, присвячена подіям на сході України
Виставка демонструє світлини із життя простих людей у Пісках, Мар’їнці та Авдіївці, які безпосередньо постраждали від російської агресії проти України.
news-image
В австралійському Мельбурні відкрилася виставка робіт австралійського фотографа Брюса Вілсона про життя людей у зоні російсько-українського конфлікту.

Її назва - “Les Voyageurs&Donbas: Photographs from Ukraine’s War-torn East”, повідомляє власний кореспондент Укрінформу, пише «Є!».

“Одне з найбільш фундаментальних прав людини - це право на життя. Незважаючи на те, що майже з чотирьох років минуло з початку війни на сході України, у світовій спільноті не так багато інформації про неї... Тому я вдячний Брюсу за його мужність та інтерес до теми. Я вдячний організаторам цієї події за їх вибір та готовність висвітлювати українську проблему та демонструвати цю виставку”, - наголосив під час презентації виставки посол України в Австралії Микола Кулініч.

Реалізований за підтримки української дипустанови у Канберрі, фотопроект Брюса Вілсона про життя людей на лінії українсько-російського конфлікту, був відібраний австралійським журі для показу у мельбурнській Counihan Gallery у рамках заходів, присвячених проблематиці прав людини у світі.

“Я бачив, що у ЗМІ Австралії дуже мало інформації про конфлікт в Україні і я зрозумів, що, поїхавши в Україну, я зможу показати людям тут, що відбувається в Україні”, - сказав автор проекту.

Виставка демонструє світлини із життя простих людей у Пісках, Мар’їнці та Авдіївці, які безпосередньо постраждали від російської агресії проти України.

Як повідомив представник мельнбурнської галереї Віктор Грісс, журі конкурсу відзначило як прагнення автора задокументувати кризу на сході України, так і художню майстерність та переконливість його робіт, які розповідають про сучасну реальність людей, що живуть у зоні конфлікту.

“Документування випадків порушень прав людини має значення. Це дає голос жертвам, це служить для притягнення винуватців до відповідальності. Чим більше людей у всьому світі зрозуміють, що дійсно відбувається в Україні, тим раніше ми зможемо вирішити цей конфлікт”, - наголосив посол Микола Кулініч.

Участь у відкритті виставки взяли офіційні особи від штату Вікторія та численні представники української громади Мельбурна. Роботи Брюса Вілсона експонуватимуться в Counihan Gallery протягом місяця.

Цього року розпочалося членство Австралії в Раді ООН з прав людини, тож у країні заплановано низку заходів на правозахисну тему. Посольство України активно співпрацює з організаторами цих подій з метою представлення на них української тематики та привернення уваги громадськості до проблем із забезпеченням прав людини в окупованому Криму та зоні українсько-російського конфлікту.

Читайте також:П'ятеро поранених в зоні АТО. Як минула доба на Донбасі

Читайте також:ПАРЄ ухвалила резолюцію про протидію гібридній війні