Події
27 квітня 2018
Затриманий на хабарі у $ 47 тисяч працівник СБУ покривав фіктивні шлюби — НАБУ
Йдеться про посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області, якого викрили на отриманні хабара у розмірі 47,5 тисяч доларів.
news-image

Національне антикорупційне бюро оприлюднило фрагменти розсекречених відеозаписів, зроблених під час проведення негласних слідчих дій в рамках розслідування корупції в сфері міграційної політики, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Зокрема йдеться про посадовця одного з міжрайвідділів Головного управління Служби безпеки України в м. Києві та Київській області, якого викрили на отриманні хабара у розмірі 47,5 тисяч доларів.

У повідомленні НАБУ у Facebook зазначається, що ці кошти посадовець СБУ одержав від посередників за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України у незаконній спосіб.

«Слідство вважає, що посадовець СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців посвідок на проживання в Україні через укладання фіктивних шлюбів із громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу та вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ. Адже належне розслідування даних фактів мало б наслідком можливе видворення цих осіб з території України», — наголошують у НАБУ.

Раніше детективи Національного антикорупційного бюро заявили, що викрили посадовця Служби безпеки України на отриманні хабара у сумі 47,5 тисяч доларів (близько 1,2 млн грн).

Читайте також:Гендиректора Укрвакцини підозрюють у розтраті 1,5 млн гривень