Політика
11 лютого 2015
На чому летіли до Мінська учасники "нормандської зустрічі" (фото)
news-image

Президент України Петро Порошенко, президент Росії Володимир Путін, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель приступили до переговорів у Палаці незалежності в Мінську.

Президент України Петро Порошенко висловив надію, щоб сьогоднішні переговори в Мінську увійшли в історію світової дипломатії: для цього він «тримає кулаки».

Читайте також: Путін прибув до Мінська (відео)

Першим до Мінська приземлився літак Франсуа Олланда. Президент Франції літає на літаку французьких ВПС Airbus A340. Як патріотично. Також він користується літаком Falcon 7X. Аеробус побільше використовується для далеких подорожей. 

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель літає на Airbus A-319. Це досить новий літак. На ньому канцлер прилітала до Москви.

Президент України Петро Порошенко літає на колишньому аеробусі Віктора Януковича. За Airbus А-319-115XCJ спеціально для Януковича в 2010 році виклали 86 мільйонів доларів з українського бюджету. 

Володимира Путіна обслуговує майже окрема авіакомпанія - спеціальний льотний загін "Росія". Флот загону становить 58 літаків.

Основним президентським літаком з 1996 року є Іл-96-300ПУ - значно модифікований варіант пасажирського Іл-96. Дві літери ПУ означають "пункт управління".