Політика
29 квітня 2018
США вийдуть з ядерної угоди, якщо її не покращать - Помпео
Сполучені Штати Америки вийдуть з ядерної угоди.
news-image
Сполучені Штати Америки вийдуть з ядерної угоди, якщо не буде досягнуто домовленостей з європейськими партнерами, що виключають можливість володіння Іраном ядерною зброєю.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео у неділю в Ер-Ріяді на прес-конференції з міністром закордонних справ Саудівської Аравії Аделям аль-Джубейром, повідомляє Reuters, передає «Є!».

Сполучені Штати вийдуть із Іранської ядерної угоди від 2015 року, укладеної попередником президента Дональда Трампа, Бараком Обамою, якщо не буде досягнуто домовленості у перемовинах з європейськими партнерами, аби вдосконалити угоду таким чином, щоб Ісламська республіка (Іран - ред.) ніколи не мала ядерної зброї, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп продовжує критикувати Іранську ядерну угоду (JCPOA), підписану в 2015 році, яка обмежує Тегеран у виробництві ядерного палива для воєнних цілей щонайменше до 2025 року. До 12 травня він має прийняти рішення про те, чи продовжують Сполучені Штати свою участь в JCPOA на наступний термін.