Суспільство
30 квітня 2018
Рукола: корисні властивості та як обрати якісний продукт
Рукола – чудовий дієтичний продукт, вона покращує обмін речовин, особливо вона корисна для людей, які мають намір скинути кілька зайвих кілограмів.
news-image

Рукола має пряний аромат і гірчично-горіхові нотки смаку. Вона здатна надати неповторну родзинку будь-якій страві, а ще вона дуже корисна, тому її потрібно обов'язково включати в щоденне меню. Про це пише «Є!» з посиланням на Радіо Максимум.

Ґрунтова рукола стає доступною в травні місяці, але багато хто навчився її вирощувати у себе на підвіконнях – гарно, зручно і корисно.

Корисні властивості. У руколі містяться алкалоїди, флавоніди, вітаміни К, С, В, А. Вона багата йодом, залізом, калієм, кальцієм, магнієм. Ще в ній присутні яблучна і лимонна кислоти, гірчична олія, стероїди. Рукола корисна для тих, хто страждає на виразку шлунка або гастрит, адже вона зміцнює шлункові стінки. Вітамін К допоможе у загоєнні ран, оскільки підвищує згортання крові. Рукола – чудовий дієтичний продукт, вона покращує обмін речовин, особливо вона корисна для людей, які мають намір скинути кілька зайвих кілограмів.

Рукола: корисні властивості та як обирати якісний продукт  - фото 244101
 

Олія руколи також є цінним продуктом, крім того, що її широко застосовують в кулінарії, знайшла вона застосування і в косметології. Наприклад, маски з додаванням олії руколи зміцнюють волосся і попереджають їх випадання.

Як вибирати руколу? Купуючи руколу, важливо обирати не мляві листочки, вони повинні бути щільними, свіжими і рівно пофарбованими.

Розмір листя відіграє велику роль у смакових якостях руколи. Чим менше листочок, тим рукола буде більше гірчити. Вживають руколу у свіжому вигляді, додаючи в салати. Її додають до бутербродів, піци і при приготуванні соусів. Вона добре поєднується з м'ясними стравами і стравами з пасти.

Читайте також:Україна стала лідером з експорту яєць в ЄС