Суспільство
1 травня 2018
Порошенко оприлюднив основну мету Операції Об'єднаних сил
Президент України Петро Порошенко.
news-image

Президент України Петро Порошенко стверджує, що Операція Об'єднаних сил і протистояння агресії Росії завершаться тоді, коли буде звільнено останній клаптик української землі на Донбасі та в окупованому Криму.

Відповідне повідомлення оприлюднила його прес-служба.

Можете задати мені питання: а коли закінчиться протистояння агресії? Я вам дам абсолютно чітку відповідь: АТО закінчилося, а протистояння агресії, відсіч російському агресору завершиться тоді, коли буде звільнено останній клаптик української землі. При чому як на території Донецької та Луганської областей, так і на території окупованого Криму. Це принципова наша позиція, – зауважив український гарант.

Крім того, він підкреслив, що раніше лунали пропозиції відрізати Донецьк, Луганськ, Крим, подарувати їх ворогу та далі рухатись визначеним кимось шляхом.

Ні. Україна буде боротися за кожний клаптик землі та за кожного українця, який зараз перебуває на окупованій території в жахливих гуманітарних умовах. Вже дуже швидко стало зрозуміло, чим загрожує для кожного українця, який опинився на окупованій території, "русская весна" та "русский мир". Це комендантська година, а якщо щось не так, то одразу в "подвал". Різке падіння рівня життя, пограбування, вбивства, знущання над українськими заручниками, незаконні збройні формування тощо. Крім того, страшенне безробіття, відсутність повноцінного доступу до систем освіти, охорони здоров’я, відсутності пенсійного забезпечення, – констатував президент.