Суспільство
1 травня 2018
У цьому році поліція затримала на Донбасі 86 проросійських бойовиків
За 120 днів роботи.
news-image

За 120 днів роботи у 2018 році поліцейські повідомили про підозру сотні учасників незаконних збройних формувань. З них - 86 затримані.

Про це інформують у прес-службі Національної поліції України, передає «Є!».

Лише за останній тиждень викрито 12 бойовиків та їх пособників. Серед них - жителі Слов’янська, Костянтинівки, Лиману та Добропілля віком від 22 до 52 років. Більшість з них чергували на блокпостах терористів за їжу і сигарети, незаконно обстежували транспорт громадян та здійснювали фільтрацію, – йдеться у повідомленні.

У поліції розповіли, що один із затриманих – уродженець Донецька, якому на час потрапляння у лави окупаційних військ Росії було 19 років. Правоохоронці зазначають, що російські окупаційні сили відразу направили новобранця на передову у Старобешівський район у складі "першого Слов’янського дивізіону", де він брав участь у бойових діях у званні рядового на посаді кулеметника. Чоловіку видали камуфльовану форму і автомат Калашникова.

Найманець прослужив близько трьох тижнів, після чого самовільно покинув розташування. Колишній проросійський бойовик тривалий час переховувався, а потім переїхав на підконтрольну Україні територію у Добропілля і здався СБУ.

Правоохоронці загалом повідомили про про підозру сотні учасників незаконних збройних формувань. З них – 86 затримані, ще 14 – оголошені в розшук та притягуються до відповідальності заочно.